Hem: Teman: Arbetsrätt: Nyare förarbeten om arbetsrätt:

Arbetsrättsligt förarbete:

Förtydligande av arbetsgivares ansvar för sjuklön
Prop. 2011/12:81

torsdagen den 8 mars 2012 Proposition ]

» Länk till prop. 2011/12:81

» Sök prop. 2011/12:81 hos riksdagen

Behandlas i utskottsbetänkandet bet. 2011/12:SfU13 [ pdf| ]

Departement: Socialdepartementet

Ledde till följande författningsändringar :

» SFS 2012:349

Relaterat :
Dela :

Kommande publika föredrag om arbetsrätt av Sören Öman :

I denna proposition lämnas förslag till förtydligande av arbetsgivares sjuklöneansvar. En sjuklöneperiod ska inte börja om inte arbetstagaren helt har återgått i arbete och utfört arbete under minst en dag sedan arbetsgivaren senast betalade ut sjuklön för en hel sjuklöneperiod. Lagförslaget föreslås träda i kraft den 1 juli 2012.

Dela :

» Se alla nyare förarbeten om arbetsrätt

Sören Öman
» CV
» Föredrag
» Skrifter

Sören Öman har samlat referenser till nyare för­ar­beten till lag­stift­ning (offent­ligt tryck) av mer central arbets­rättslig be­tydelse (183 st. hittills). Det gäller på­gående ut­red­ningar, ut­red­nings­för­slag, lag­råds­remisser och propo­si­tioner sedan 2010.

Sören Öman har synner­ligen om­fattande och bred erfaren­het av offent­liga ut­red­ningar och ut­arbetande av lag­förslag sedan början av 1990-talet. Han har också gett ut flera böcker om arbets­rätt, bl.a. en kommen­tar till an­ställ­nings­skydds­lagen som finns i bokform och upp­dateras löpande på inter­net och en om­fattande bok om rätts­praxis kring an­ställ­nings­skyddet som kommit ut i elva upp­lagor hittills.

Exit mobile version