Hem: Nyheter:

Sören Öman ny AD-ordförande!

Kommande publika föredrag av Sören Öman :

Sören Öman börjar som ordförande i Arbetsdomstolen den 1 december 2015. Det beslutade regeringen i dag.

När Sören Öman tillträder som ordförande i Arbetsdomstolen, kommer han att sluta som föreståndare för Stockholm Centre for Commercial Law vid Stockholms universitet och upphöra med verksamheten i enmansbolaget Sören Öman AB. Det återstår att se hur mycket extra aktiviteter Sören Öman får tid med utöver domarjobbet på heltid.

Sören Öman kommer, när han börjar, att vara den av de fyra ordförandena i Arbetsdomstolen som har längst erfarenhet av arbetet i domstolen eftersom han då redan har jobbat som vice ordförande i Arbetsdomstolen i 19 år.

Numera är det offentligt ansökningsförfarande hos Domarnämnden även till domartjänsterna i våra högsta domstolar som Arbetsdomstolen. Konstigt nog verkar det inte vara så populärt att bli domare i Arbetsdomstolen. Bara Sören Öman och två andra domare sökte jobbet. Domarnämnden ansåg dock att Sören Öman, genom sina erfarenheter och kvalifikationer, hade ett klart försteg framför övriga sökande och föreslog att i första hand han skulle få jobbet. Nu har regeringen, som är den som utnämner och anställer med så kallad fullmakt, alltså följt det goda rådet från Domarnämnden.

När Sören Öman nu fått en ordinarie domartjänst är det enligt våra grundlagar bara ålder, sjukdom, brott eller grova eller upprepade tjänsteförseelser som kan hindra honom från att döma. Åldrande kan vara svårt att värja sig mot, men det övriga ska Sören Öman försöka undvika.

» Länk till pressmeddelande om utnämningen

Dela :
Exit mobile version